Opravičilo Petru Klepcu

Čaber, 15. 2. 1519

Dragi Peter,

opravičujem se ti za vsa nespoštljiva in grda dejanja. Norčevali smo se, ker izgledaš suh in šibek, a smo zdaj videli, da ni tako. Kot opravičilo lahko greš kdaj z mano na jagodni sok. Lahko bi se tudi več družili.

Lep pozdrav

Nace Markuš

Čaber, 1. 3. 1501

Dragi Peter!

Oprosti, da sem ti govoril, da si nesposobnež. Mislil sem, ker si pač tako suh, da ne moreš nič storiti niti dvigniti ene rozine graha. Norčeval sem se zaradi tvoje postave. Ko sem slišal govorice, da si premagal Turke, sem si mislil, da ni res. Ampak sem videl še danes ležati mrtvega Turka na tleh. Hočem, da mi oprostiš, ker ti zdaj verjamem.

Tvoj prijatelj Matej

Čaber, 1. 1. 1520

Moj prijatelj Peter!

Oprosti mi, ker sem te zbadal in ti govoril grde stvari. Upam, da smo lahko od zdaj naprej vsi skupaj dobri prijatelji. Upam, da se kmalu vidiva.

Marko

Čaber, 1. 1. 1520

Dragi Peter!

Res se ti opravičujem, da smo se s tovariši norčevali iz tebe. Izgleda, da nam ja bil dolgčas in smo se znašali nad najšibkejšim. Res nam je žal in upam, da nam lahko oprostiš, saj si želimo biti tvoji prijatelji. Vedno si dobrodošel pri nas.

Lep pozdrav

Alojz

Čaber, 4. maj 1501

Dragi Peter,

zelo mi je žal, ker smo se tako obnašali, mislil smo, da si drugačen, ker si majhen in »šibek«. Čez čas sem ugotovil, da si zelo dobra oseba in da si le človek.
Še enkrat oprosti, upam, da mi boš kdaj oprostil.

Lep pozdrav

Timi

Čaber, 21. 5. 1531

Dragi Peter!

Pišem ti pismo s posebnim razlogom. Res mi je žal za to, kar sem ti storil oz. za to, ker sem se iz tebe norčeval. Dolgo sem premišljeval in res sem naredil napako. Tudi meni ne bi bilo v redu, če bi se kdo norčeval iz mene, zelo bi bil užaljen. Upam, da te to ni zelo prizadelo. Rad bi se družil s tabo. Zdaj sem ugotovil, kakšen si v resnici.

Prosim, oprosti mi.

Urh