Utrinki generacije 2011‒2020

1. razred

Ko smo prvič obiskali šolo, smo bili zelo radovedni in veseli smo obiskovali šolo, pridno delali naloge. V odmorih smo se igrali s konjički in kockami. Velikokrat smo se usedli v krog in se pogovarjali. Včasih smo tudi skupaj zaplesali. Naši razredničarki sta nas dobro spremljali. Dobili smo sošolki Katjo in Majo, ki smo ju lepo sprejeli. Uspešno smo vsi zaključili prvi razred.Najbolj nam je ostalo v spominu, da nas je ob vstopu v prvi razred čakala torta.

2. razred

Tudi v drugem razredu smo velikokrat sedeli z učiteljico Silvijo v krogu in poslušali zgodbe. Zanimivo nam je bilo, da smo se za športno vzgojo preoblekli kar v učilnici. V naš razred je prišla nova sošolka Kelly. Skozi pouk sta nas spremljali figuri Lili (za dekleta) in Bine (za fante).

3. razred

Zanimivo nam je bilo, da smo dobili novega učitelja Tadeja, prav tako smo prvič odšli v šolo v naravi. Naučili smo se poštevanko in prvič smo imeli ocenjevanje.

4. razred

V tem razredu nas je zapustila sošolka Staša. Na koncu šolskega leta smo imeli zaključek na igrišču.

5. razred

Pričakala nas je učiteljica Marija Senekovič. Tudi v tem letu smo se odpravili v šolo v naravi na Kope. Z nami je odšel učitelj Denis. Tretji dan šole v naravi nas je zaradi poškodbe zapustila sošolka Aneja. Opravili smo kolesarski izpit. Damir pa je uspel razbiti Tajin kipec iz gline. Obiskali smo rudnik.

6. razred

Prišlo smo na predmetno stopnjo. Dobili smo razredničarko za naslednja 4 leta Aleksandro Žnuderl. Zanimivo nam je bilo, da smo po vsaki uri menjali učilnico. To leto smo pisali tudi NPZ. V spominu nam je ostalo, da sta Gregor in Alen od jeze raztrgala papirnate maske.

7. razred

V spominu nam je ostalo, da smo skrivoma proste ure preživljali na hodniku 1. triade v igralni hišici, dokler nas niso videli in smo bili kaznovani. V odmoru smo se veselo igrali s peresnico in razbili sliko v slovenski učilnici. Tekmovali smo v odbojki s prijatelji iz OŠ Breg Ptuj. Med varstvom vozačev smo začeli hoditi na trg. Pet dni smo preživeli v šoli v naravi pod Peco.

8. razred

Pred nami so bile nove preizkušnje in novi podvigi. V razredu je bila vroča kri zaradi predaje ključa. Jonas in Lavra sta postala kralj in kraljica. Za zaključno ekskurzijo smo odšli na Veliko planino. Tudi po šoli se nam je dogajalo, saj je naš verouk odpadel zaradi sladoleda (berite: učenci so sami odšli na sladoled).

9. razred

Stopili smo v zadnje osnovnošolsko leto. Septembra smo imeli dvodnevno zaključno ekskurzijo na Primorsko. Nekateri sošolci so se prvič peljali z vlakom, v geografski učilnici smo uspeli zlomiti globus, dobili smo novega razrednika (od oktobra do februarja). Potem … Pričeli smo s poukom na daljavo, saj je ves svet obstal zaradi koronavirusa. Tudi naša vrnitev v šolske klopi je bila nekoliko drugačna, kot smo je vajeni. Sedaj pa nas počasi čakajo nove poti, kjer bomo lahko pustili svoje sledi.